norsk voice over logo

Stemmene du kjenner, men ansiktene du ikke ser: De rikeste stemmeskuespillerne avslørt

Stemmer
De rikeste stemmeskuespillerne avslørt

De er noen av de usungne heltene og rikeste stemmeskuespillerne i underholdningsindustrien. De fleste av dem har du aldri sett på kamera – men du har garantert hørt stemmen deres, som de bruker for å gi liv til en rekke kjente og kjære karakterer.

De er også noen av de best betalte stemmeskuespillerne i verden. Og vi snakker millioner – i dollar. Kaching!

Hvor mye tjener stemmeskuespillere

Det er det mange som lurer på. Jeg får ofte spørsmål om dette er noe du kan leve av. Svaret kan gjerne være et rungende ja, men også et nei. Det spørs helt på hva slags jobber du ender opp med og hvilke priser du opererer med.

At du får en profesjonell norsk stemme fra kun 499,- kroner her hos Norskvoiceover.no, betyr nemlig ikke at det er summen du må ut med andre steder. Faktisk kan selv en liten bedriftsvideo koste mangfoldige tusen andre steder, og vil du kjøre TV-reklamer kan du godt legge på en ekstra null, til tross for at jobben kanskje bare tar ti minutter.

Timeslønna til stemmeskuespillere flest er altså ikke verst, så lenge de klarer å markedsføre seg selv og har talentet som skal til.

Men så var det disse toppfolkene da – de som håver inn seks-sifrede summer bare for å møte opp. De er i en litt annen klasse enn stemmen som presenterer den nye smøreosten i reklamepausen på norsk TV, eller forteller deg om de ukentlige tilbudene i diverse møbelkjedereklamer – slik som meg.

Er du heldig er du travel, og da bør du lese Smart tidsstyring for travle stemmeskuespillere.

Hva gjør at de tjener så mye?

Det kan være mye som påvirker dette, men de best betalte stemmene jobber neppe med lokalradioreklame og bedriftsvideoer for Snekker Andersen.

Ofte hører du de i f.eks. animerte TV-serier og spill med skyhøye budsjetter, som Grand Theft Auto, South Park og Simpsons.

At de har hatt jobben lenge og vanskelig kan erstattes, bidrar naturligvis også til slagkraft ved forhandlingsbordet i Hollywood.

Så med alt det sagt, her er formuetoppen blant stemmeskuespillere:

De rikeste stemmeskuespillerne i verden

Matt Stone: South Park-stemmen med en formue på 7,4 milliarder kroner

South Park stemmer

Matt Stone har naturligvis ikke tjent alt på stemmeskuespill. Han er nemlig medskaper av South Park, og håver inn på royalties og syndikeringsavtaler for den prisvinnende serien som har gått på TV i over 20 år. Men en stor del av inntekten kommer fra stemmeskuespillet han gjør i rollene som Kyle og Kenny – to stemmer du garantert har hørt, enten du liker serien eller ikke.

Trey Parker: Enda en South Park-stemme med formue på 6,3 milliarder kroner

Ikke overraskende havner den andre medskaperen av South Park også på denne lista. Han låner stemmen sin til karakterer som Stan og Eric Cartman i South Mark.

Seth MacFarlane: Family Guy og 3 milliarder i formue

Family Guy stemmer

Mannen bak Family Guy er også stemmen til publikumsfavoritten Stewie, hunden Brian, og hovedkarakteren Peter Griffin. I tillegg er han velkjent som skuespiller foran kamera i serier som The Orville, og har fått en ganske fet formue takket være sin gjenkjennelige humor og allsidige stemme.

Hank Azaria: Simpsons-stemme med 950 millioner kroner i formue

The Simpsons Moe stemme

Når Bart slår på tråden til Moe’s Tavern eller havner i trøbbel med Chief Wiggum, er det Hank Azaria sin allsidige stemme vi hører i den andre enden. At han har vært på lufta i Simpsons i over 30 år og vunnet utallige priser, gjør selvagt sitt med lønnsslippen han får for å møte opp i studio.

Les også: Velg en profesjonell stemmeskuespiller – slik skiller du klinten fra hveten

Dan Castellaneta: Han er Homer Simpson, og har en formue på 899 millioner kroner

Homer Simpson stemme

Nok en Simpsons-stemme, denne gangen selveste Homer Simpson. Han er også Krusty the Clown, og håver ikke bare inn for oppmøte i studio. I likhet med sine medstjerner får han royalties hver gang en episode av serien vises på TV.

Julie Kavner: Marge Simpson med en formue på 899 millioner kroner

Marge Simpson stemme

Julie Kavner er nok best kjent for sin rolle som Marge Simpson, Homer sin blåhårede kone med tidenes whiskeystemme. Hun spiller også hennes to søstre.

Harry Shearer: Enda en Simpsons-skuespiller med 899 millioner kroner i formue

Stemmen bak Mr. Burns og Ned Flanders er vel så enkel å kjenne igjen, og han har dratt inn omtrent like mye som sine medskuespillere på suksessen.

Yeardley Smith: Og enda en Simpsons-skuespiller, også med 899 millioner kroner på bok

Yeardley har stemmen til Lisa Simpson, Bart sin intellektuelle og miljøopptatte lillesøster.

Nancy Cartwright: Det stopper aldri (!) – Nancy er selveste Bart Simpson og har rundt 850 millioner i formue

Bart Simpson stemme

I likhet med sine skuespillerkollegaer har hun håved inn det meste på å spille i The Simpsons, der hun er den unge og rampete guttungen Bart.

Mike Judge: Skaperen av Beavis and Butt-Head og King of the Hill: Formue på 790 millioner kroner

Butt-head stemme

I tillegg til inntektene for å ha skapt to særdeles vellykkede tegneserier for voksne, gir han sin stemme til flere karakterer.

Mark Hamill: Fra Skywalker til Joker med 190 millioner kroner i formue

Rikeste stemmeskuespiller Mark Hamill

Han er selvsagt best kjent for sin rolle som Luke Skywalker i Star Wars, men han jobber også som stemmeskuespiller og er f.eks. karakteren The Joker.

Tom Kenny: Svampebob-kongen med 169 millioner i formue

Svampebob stemmer

Tom Kenny er stemmen bak Svampebob, og han kan takke den ikoniske rollen for en stor del av sin betydelige formue.

Billy West: Futurama-stemme med 158 millioner i formue

Futurama Fry stemme

Og mye av dette har han tjent på roller i Futurama som Philip J. Fry, Professor Farnsworth og Doctor Zoidberg.

Om du går med en liten Hollywood-stjerne i magen og vil prøve deg på voice over, kan du lese min guide til hvordan du får kontroll over stemmen i studio.

Men hvis du nå likevel skal ha en stemme og ikke har bruk for den originale Homer Simpson men ganske enkelt en profesjonell norsk voice over, så koster det altså fra 499,- her på Norskvoiceover.no. Med andre ord havner jeg neppe på denne lista med det første, hvis ikke du sitter på millionbudsjett og med en god idé i magen? 🙂

Del: 

Siste innlegg

Bestill norsk voice over

Ta kontakt hvis du har spørsmål eller ønsker en norsk stemme til ditt neste prosjekt.