norsk voice over logo

Se etter dette på stemmeskuespillerens nettside før du bestiller

Tips fra studio

Når du søker etter en voiceover-artist på nettet havner du enten hos et byrå, eller hos en uavhengig stemmeskuespiller. Er du hos sistnevnte kan du dra nytte av en rekke fordeler, men uansett hvor du velger å kjøpe en norsk voiceover er det noen ting du bør se etter på nettsiden deres før du finner frem kortet og bestiller. Er du en stemmeskuespiller kan denne guiden også hjelpe deg til å oppnå enda bedre resultater.

Kom til poenget

Når du lander på en nettside ønsker du at denne skal komme til poenget så raskt som mulig. Du vil ikke lese side opp og side ned med markedsføringssjargong. Du bør raskt og enkelt kunne avgjøre om stemmeskuespilleren er det rette valget for deg. Det bør komme frem via lett tilgjengelige demoer og en konsis forklaring om hva voiceoveren tilbyr. Det bør også komme frem med en gang at nettsiden faktisk tilhører en voiceover-artist. Tro det eller ei, men det finnes faktisk nettsider som ikke gjør dette tydelig ved første øyekast. Andre sider bruker store og fine ord for å fremstå som autoritære, men ender opp med å ikke kommunisere hva de tilbyr på en måte som vanlige mennesker forstår.

Fortell hvem du er

Selv om du bør kunne finne litt grunnleggende informasjon om stemmeskuespilleren på forsiden, bør du alltid sjekke ut Om-siden. Her bør du finne en mer komplett forklaring på hvem som sitter bak mikrofonen. Informasjon om deres erfaring, bakgrunn, kunder de har jobbet med og annen viktig informasjon som kan bidra til at du kan ta et informert valg før du bestiller. Kanskje du til og med finner ut at du har noe til felles med skuespilleren som kan gjøre kundeforholdet mer personlig og positivt?

Tilbakemeldinger

Tilbakemeldinger fra tidligere kunder er kanskje det beste beviset du har på at du vet hva du gjør. Fordi tilbakemeldingene kommer fra ekte kunder skaper de tillit og trygghet for deg som kunde. Faktisk kan en enkelt tilbakemelding fra en fornøyd kunde si mer enn en hel side med informasjon fra voiceover-artisten selv.

Demoer

Gode demoer som er lett tilgjengelig på nettsiden er avgjørende, men ikke glem å sjekke ut portfolioen over tidligere arbeid! Demoer er flott og fint, men for å være ærlig kan hvem som helst bruke noen uker og tusenlapper for å produsere en helt fantastisk demo. Det du vil vite er om stemmeskuespilleren kan levere samme kvalitet som i demoen på kort tid og på egenhånd. Har siden eksempler på tidligere prosjekter er det sannsynligvis her du kan gjøre deg opp en mening om kvaliteten du kan forvente.

Dette er nettopp en av grunnene til at du bør velge en uavhengig stemmeskuespiller når du trenger en norsk voiceover, fremfor et talentbyrå; de vil alltid fremstille sine stemmeskuespillere basert på demoer som kan ha kostet ti-tusenvis av kroner å produsere, og gir ikke alltid et realistisk bilde av hva du faktisk får levert.

Derfor har jeg valgt å utelukkende bruke ekte prosjekter jeg har jobbet på i mine demoer. Ofte dukker det opp diskusjoner i bransjegrupper om hvilken produsent man bør leie inn for å produsere en perfekt demo. Disse koster ofte fra 10 000 kroner og oppover, og gir neppe et troverdig bilde av hva stemmeskuespilleren faktisk kan levere når du bestiller.

En mobilvennlig og profesjonell nettside

En nettside er ikke ulik et fysisk lokale. Hvis du kommer inn i en butikk som er skitten og falleferdig gir ikke det et kvalitetsinntrykk av produktene som butikken selger. Det samme gjelder for nettsider. Hvis nettsiden virker utdatert og vanskelig å bruke kan det være et tegn på at stemmeskuespilleren ikke tar seg selv eller sin bedrift seriøst. Det kan også tyde på at den som sitter bak mikrofonen er en amatør, og ofte gi en pekepinn om at voiceoveren ikke har særlig god teknisk innsikt.

Rask nettside

Trege nettsider kan farge inntrykket ditt av en bedrift mer enn du kanskje tror. En studie viste at rundt 50 prosent av brukere får et negativt inntrykk av en bedrift som har trege nettsider. Negativiteten var sterk nok til at 73 prosent av de spurte valgte å bytte til konkurrenten kun på grunn av trege nettsider.

Ettersom nettsidene til en voiceover ofte inneholder både video og lydklipp kan de ofte bli trege. Som oftest kommer dette av billige webhotell og dårlig optimering av nettsiden. Derfor har jeg jaktet lenge på et webhotell som er lynraskt, og som samtidig har god support. Jeg havnet til slutt på WPX Hosting, der jeg har vært det siste året, og jeg har ikke angret. Det finnes selvsagt mange raske webhotell der ute, men WPX imponerte også på support. Faktisk har jeg aldri opplevd å vente mer enn 10-20 sekunder på et svar når jeg trenger hjelp, og dét skal man lete lenge etter i den bransjen.

Og hvis du lurer på hva slags hastighet man kan (og bør) forvente, kan du se på resultatene av min siste hastighetsmåling for Norskvoiceover.no her:

Nå som vi har en oversikt over de viktigste elementene på en nettside som leverer voiceover-tjenester, kan du lettere avgjøre om hver enkelt stemmeskuespiller er det rette valget for deg. Med denne listen kan du enkelt skille hveten fra klinten. Dersom du er en stemmeskuespiller med din egen nettside har du også fått et lite innblikk i hvilke elementer du bør fokusere på for å oppnå bedre resultater.

Del: 

Siste innlegg

Bestill norsk voice over

Ta kontakt hvis du har spørsmål eller ønsker en norsk stemme til ditt neste prosjekt.