norsk voice over logo

Jobbe hjemmefra? Vi stemmeskuespillere vet hvordan!

Tips fra studio

Mange må jobbe hjemmefra i disse tider. Det er kanskje første gang for folk flest, men etter noen måneder med viruskrise og jobbing i joggebuksa er det faktisk stadig flere som vurderer hjemmekontor på en litt mer permanent basis.

For deg som kanskje ikke er så vant til å jobbe hjemmefra virker det sikkert forlokkende, men for oss som jobber med voice-over og reklamestemmer er dette bare en del av hverdagen. Derfor har stemmeskuespillere gjerne blitt ganske så rutinerte på dette gjennom årene, og spesielt etter at vi byttet ut det spesialbygde studioet i millionklassen og opptak på bånd med Internett og hjemmestudio.

Enten du er i en annen yrkesgruppe men vurderer å flytte kontoret hjem permanent, eller en stemmeskuespiller som sliter med rutinen, har jeg samlet mine beste tips for en produktiv og behagelig arbeidshverdag fra komforten i ditt eget hjem.

1. Hold deg til normale rutiner.

Stå opp til samme tid, fullfør treningsrutinen selv om sofaen frister mer, ta deg en dusj og spis frokost. Prøv å unngå den utslitte joggebuksa, selv om den er fristende. Du føler deg mer fresh og innstilt på jobb hvis du kler deg som normalt. Har du hatt en fast arbeidstid bør du holde deg til denne. Som voice-over har du sikkert byttet ut dressen med joggebukse for mange år siden allerede, så det viktige her er ikke hva du har på deg, men at rutinen er så normal som mulig.

2. Hold deg unna sosiale medier, og skru av TVen.

Sosiale medier er distraherende nok som de er på fritiden. Når du jobber må du være fokusert for å være produktiv. En fem minutters runde på Facebook blir fort til 20 minutter fordi du fant en nyhetsartikkel du ville lese. Jeg har valgt å installere appen FocusMe, som hindrer meg fra å kaste bort tid på sosiale medier i arbeidstiden.

3. Vedlikehold det gamle dråget av en PC.

Hvis datamaskinen din krasjer konstant kan det fort gjøre det umulig å være produktiv. Er det noe som må repareres så få det gjort. Kjør et program som Glary Utilities eller Ccleaner for å rydde opp i gammelt søppel, så får du en rask og effektiv PC. Ikke glem å ta backup. Jeg har nylig oppgradert til Gsuite Business fra Google, og med ubegrenset lagringsplass i skyen og filstrømming som sparer diskplass har jeg gått fra røde disker og rot i filene til system i sakene! Haken er at dette fort koster en tusenlapp i måneden. Har du ikke bruk for ubegrenset lagringsplass kan du heller satse på en av de vanlige planene til Google Drive.

4. For stemmeskuespillere: ha en oppdatert nettside!

Vis at du er tilgjengelig for nye prosjekter ved å oppdatere nettsiden din. Vis frem ferske prosjekter, bruk den ekstra tiden på en oppussing av nettsiden om nødvendig og gjør det klart at du er tilgjengelig. Mange selskaper er på jakt etter den riktige stemmen til deres prosjekt, og en oppdatert nettside viser at du er «på» og klar til dyst. Er nettsiden din treg? Da bør du vurdere å bytte webhotell. Norskvoiceover.no er hostet hos WPX Hosting, som har vunnet en rekke tester. Dette er definitivt den raskeste hosten jeg har prøvd, og jeg har prøvd mange før jeg fant WPX. Linken til WPX er en affiliate-link, så jeg får en liten bonus til morgenkaffen hvis du bestiller via den. 

Konklusjon

Dette er en stressende situasjon for oss alle. Vær snill med deg selv. Unn deg selv en ekstra fridag for å samle tankene, eller finn en måte du kan bruke den ekstra tiden på til å oppgradere din egen bedrift. Kanskje du kan ta et nettbasert kurs og imponere sjefen med nye kunnskaper?

Å jobbe hjemmefra kan være stressende hvis du ikke er vant til det. Du må forholde deg til andre familiemedlemmer gjennom arbeidsdagen, og det kan være lurt å sette av en egen jobbtid hvor du gjør det klart at du ikke skal forstyrres. Om du har et gjesterom så gjør det om til kontor. Husk at barn kanskje ikke forstår at du må jobbe, så det er viktig å snakke med hele familien om situasjonen.

Stay safe!

Del: 

Siste innlegg

Bestill norsk voice over

Ta kontakt hvis du har spørsmål eller ønsker en norsk stemme til ditt neste prosjekt.